Mabruk MB Perak!

>> Sunday, April 20, 2008YAB Dato' Seri Ir Hj Mohammad Nizar bin Jamaluddin

Apabila Ulama' dan Umara' itu bergandingan

Dalam salah satu siri ceramah beliau.

Duduk sama rendah berdiri sama tinggi. Boleh jumpa ke Menteri yang tak segan makan nasi bungkus?

Sabda Rasulullah SAW yang mafhumnya;

خيارأئمتكم الذين تحبونهم ويحبونكم وتصلون عليهم ويصلون عليكم وشرار أئمتكم الذين تبغضونهم ويبغضونكم وتلعنونهم و يلعنونكم

"Sebaik-baik pemimpin kamu adalah mereka yang kamu sukai, dan mereka( pemimpin) juga menyukai kamu, kamu mendoakan mereka, begitu juga mereka, manakala seburuk-buruk pemimpin adalah mereka yang kamu benci dan mereka juga benci kepadamu, kamu melaknat mereka, mereka juga melaknat kamu" (Riwayat Muslim)الناس على دين ملوكهم
Ertinya : "Sesungguhnya rakyat akan mengikut gaya, cara hidup dan agama pemimpin mereka"
{al-Hadith}

Mabruk dan Tahniah diucapkan kepada
YAB Dato' Seri Ir Hj Mohammad Nizar bin Jamaluddin di atas pengurniaan Pingat Darjah Seri Paduka Mahkota Perak (SPMP) oleh Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Azlan Shah di Istana Iskandariah, Bukit Chandan semalam.

Saya sememangnya menjangkakan bahawa YAB pasti akan mendapat pingat tersebut pada ulangtahun keputeraan baginda Sultan yang ke 80 tahun ini!


Selepas hampir sebulan lebih YAB memegang jawatan. YAB dilihat sebagai pemimpin yang disenangi baik dari sebelah pembangkang ataupun penyokong kerajaan di Perak.
Semoga Allah memberi berbanyak kemudahan dan pertolongan kepada YAB dalam menghambakan dirinya kepada rakyat negeri Perak Darul Ridzuan tercinta!0 comments:

Post a Comment

Saya amat berbesar hati jika anda dapat meninggalkan jejak anda di sini. Saya amat sensitif dengan bahasa SMS, kalau boleh kurangkanlah ya... Terima Kasih kerana sudi membaca...

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Autumn Leaves by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP